Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Selasa, 11 April 2017

KASTARD LABU

Salam petang yang ceria kekawan... :)

Baru balik sekodeng FB, tengok menu yg melintas di wall tu menarik hati dan tekak utk dicuba hahaha :D
Jadi kita save dulu kat blog ni.. bila-bila saya cuba.. saya up entri ye... atau kekawan yg rajin nak cuba dulu..
Gandingan labu dan kastard ni.. emmm dapnyaaaa :)



Kastard Labu

1 biji labu sederhana besar buang biji
1 cwn susu cair
5 biji telur gred B
2 sd mkn tepung kastard
1 st esen vanilla
Susu pekat @ gula ikut manis yg disukai

-Campur semua bahan,kacau sebati
-Tapis,masukkan kedlm labu
-Panaskn pekukus dahulu dlm 10 mnt
- Kemudian kukus hingga btol2 msak
-Dh siap,sejukkn & boleh la dipotong

SELAMAT MENCUBA :)

Sumber : Facebook

18 ulasan:

  1. Kka atie klu makna labu...angin 1 badan..tu takut nak mkn sgt...klu teringin baru rasa sikit..huiuu

    BalasPadam
  2. Nampak macam sedap aje, CH. Tapi dah kata, 'untuk yang rajin mencuba' makanya saya tak masuk dalam golongan itu ^_^ Saya rajin save, rajin makan. Bab cuba-cuba masak ni tak berapa datang rajinnya!

    BalasPadam
  3. waaaaaa mcm senang nengok resepi nya...
    tp dana jarang2 sgt labu di msk jd kan pemanis mulut... selalu suke jdi kan sayur hehehhe

    BalasPadam
  4. Yang berminat bolehlah cuba try.
    Buat kuih koci labu pun sedap.

    BalasPadam
  5. Nampak sedap.. Sekarang masih berpantang labu.. InsyaAllah boleh cuba nanti.. :)

    BalasPadam
  6. SEDAPNYA KENA CUBA TU YATI

    BalasPadam
  7. nampak macam senang nak buat. Tp kalau saya buat, sendiri makan lah jawabnya. Org dlm rumah saya seorang pun tak minat labu, tak kiralah dibuat kuih ke, lauk ke...mmg tak sentuh!

    BalasPadam
  8. Menarik jugak dessert mcm ni kan Ti. Den mmg suka labu pun. Kalau buh agar agar pun rasanya kena jugak ek.
    Kreatif depa ni ek...

    BalasPadam
  9. nanti kita wat sama2 erkkkkkkkkkk

    BalasPadam
  10. Nanti kita wat sama2 erkkkkkkk, haha, bila tu UA?
    Tapi UA rajin gak, saya malas, tgk resepi mudah2 tingin nk cuba tapi tk tercuba2.

    BalasPadam
  11. mak sy mesti suka ni..hehhe nampak sedap la

    BalasPadam
  12. Ramai jugak orang kita tak makan labu. Tapi kalau kastadnya tak tahu lah. Mungkin dia makan.

    BalasPadam
  13. adoii nampak sedap ni kakak...teringin nak buat n makan...tapi takut soya sorang je makan..kikikiki

    BalasPadam
  14. best tu,, kalau hidang kat orang menarikkan...

    BalasPadam

Terima kasih kerana meninggalkan komen disini ^__^
Maaf jika komen tidak sempat dibalas ye :)
Insha Allah saya akan kunjung balas ke blog anda :D

Mohon kerjasama kepada pemberi komen yg budiman,
Harap tidak meninggalkan pautan diruang komen,
Terima kasih atas perihatin anda :)