Terima kasih jadi sahabat saya

JOM KITA KLIK KLIK ^___^

JOM KITA KLIK KLIK ^____^

Isnin, 29 Mei 2017

Sahur Pertama Di Hospital...😒😌

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dlm rahmat Ilahi dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya..

Hari ini insyaAllah dah 3 ramadhan kita berpuasa..
Saya pada hari Jumaat tu bersahur di hospital kerana pagi tu Nabil muntah2 dan cirit birit sakit perut. Mulanya pergi ke klinik lepas tu doktor refer ke hospital kerana simptom nya seperti appendiks.. itu pun KPJ Klang yg kosong wardnya.. hampir pukul 6.00pm baru nabil naik ke ward.. sebelum tu mendapat rawatan di bilik emergency tu..
Pukul 6.30pm saya balik rumah sekejap utk ambil kain baju saya.. sebab nak jaga nabil di hospital.. balik tu singgah restoran.. ingatkan nak beli lauk segera.. bila telefon rumah tanya kakak 2 orang tu nak makan apa.. rupsnya kak nabilah dah masak nasi dan lauk pauk.. Alhamdulillah dah boleh membantu.. dia dah masak ayam goreng berlada, sayur tumis kubis dan kentang goreng sambal dgn udang.
Itulah lauk yg saya bawa bersahur bersama susu tamar.. saya solat tarawih pun dibilik ward tu..

Hari sabtu malam tu dapat berita pula anak arwah boss saya arwah Haji Aidi meninggal dunia selepas maghrib.. pagi tu saya pergi ziarah sebentar.. menurut cerita umi nya.. dah siap berbuka dan solat maghrib.. masa tu tengah tunggu solat isyak.. tiba2 anaknya yg sulong tu.. Ain Athirah mengadu  sakit dada dan sesak nafas. Umi nya buat cpr juga.. lepas tu tengok muka dah pucat biru.. bawa ke hospital.. smpi di sama disahkan meninggal.. keluarga arwah ni sakit lemah jantung.. arwah hj aidi pun meninggal di IJN sakit jantung pada tahun 2013.. kemudian anak lelaki tunggalnya pada 2015 pun sakit jantung. 
Menurut umi nya dlm minggu ni nak pergi daftar di UPSI tapi Allah lebih menyayangi nya..
Semoga keluarganya tabah dgn ujian Nya ini.
Alfatihah.. 

Petang ahad pukul 2.30pm nabil dah boleh discaj... Alhamdulillah kesihatannya bertambah baik.. pagi tu doktor buat endoscopy di pubggung.. doktor kata apendiks nya kecik.. doktor bagi ubat antibiotik.. doktor kata jika sakit perut teruk boleh terus refer ke emergency. Follow up balik pada 5 Jun 2017.
Balik pada tu kakak 2 org tu kata nak berbuka mee hoon sup gear box dan kuih onde onde.. Alhamdulillah dapat berbuka puasa di rumah..
Kekawan berbuka apa smlm..


Khamis, 25 Mei 2017

Sannah Helwah Mama..πŸ˜πŸ˜πŸ˜™πŸ˜˜πŸ˜šπŸ’–πŸ’ž

Assalamualaikum kekawan..
Semoga kita semua berada dalam rahmat Ilahi dan dikurniakan kesihatan yg baik jua hendaknya..

Petang tadi masa saya balik kerja .. saya lihat dia membuat sesuatu sambil menyorok2. Saya terus ke dapur utk memanaskan lauk pauk yg saya masak tu. Kemudian saya mengupas buah jambu batu dan buah lai.. buah kesukaannya.
Kemudian saya bawa ke meja makan .. Nabil pun sambil tersipu malu menghulurkan kertasnya. Sambil berkata "Sannah helwah mama" saya pun mengucapkan terima kasih lantas mencium kedua pipinya..

Selepas tu saya membuka kertas yg diberikan.. sambil tu nabil berkata"ini saja yg mampu nabil berikan dan buatkan utk mama"
Tersentuh hati saya mendengarnya.. saya kata "ini sudah memadai dan doa nabil yg ikhlas cukup bermakna buat mama"..lepas tu dia peluk saya.. saya pun kata lagi.. esok kita sambut besday kita sama2 ye.. bila kakak semua ada.. baru bestkan.. kemudian dia tersenyum gembira.
Pagi tadi pukul 10am.. waktu rehat disekolah dia ada call saya.. bila saya jawab salamnya.. terus nyanyi selamat hari jadi mama🎀🎢🎡..
Membuat saya gembira pagi itu  hingga ke petang walaupun saya tidak sihat kerana saya masih mengalami sakit pinggang akibat terjatuh bilik air tempohari.. 
Lepas solat maghrib saya masih pening dan rasa nak demam.. makan ubat demam  2 biji terus tertidur. Kul 9.30pm saya terbangun .. nabil baru balik dari surau.. dia kata baru habis baca yassin dan ada jamuan makan.. ada kari ayam yg sedap katanya.. saya pun bangun terus solat isyak.. ni baru berkesempatan menukilkan entri.. nak juga update kad khas dari nabil ini ;) 😊😊😍😍

Rabu, 24 Mei 2017

WW :: RAMADHAN KAREEM... SELAMAT BERPUASA..πŸ˜πŸ˜™






Sumber : Facebook
*CARA SAMBUT RAMADAN*

Dari ustazah Norhafizah di IKIM.

● *Bila Ramadhan tiba sambutlah dgn sujud syukur...tanda terima kasih pada Allah kerana memilih kita utk terus beribadah dibulan yg mulia ini*

● Bila bertemu dgn ahli keluarga, sanak saudara, sahabat handai @ sesiapa sahaja ucapkanlah *"Ramadhan Kareem*" dan org yg mendengar menjawab  *"Allahu Akram"*
Maksudnya *"Ramadhan Mulia"* dan jawapannya *" Allah lebih Mulia"*

● Sambutlah Ramadhan ini dgn *wajah yg berseri-seri* tanda kegembiraan yg tidak terhingga dan berazam utk mendekatkan diri kpd Allah dgn selalu berbicara dgn Allah walau dlm hati.
Contohnya...Ya Allah aku berpuasa ya Allah ... terimalah puasaku ini...aku berpuasa hanya untukMu Ya Allah.

● Hiaslah rumah kita sebaik-baiknya dgn bersih dan cantik kerana terlalu byk rahmat yg Allah hendak berikan di bulan yg mulia ini.

● Moga Ramadhan ini lebih baik dr Ramadhan yg telah lalu...hiasilah diri dgn *AMALAN* dan *TAQWA*

*Ramadhan Kareem utk sahabat semua*

*Maaf Zahir Batin*